Кои сме ние?

Зелени Мотиви е доброволна организация за рециклиране на пластмаса, опазване на околната среда и насърчаване на природосъобразен начин на консумация.

Ние сме младежи, студенти и професионалисти от различни области. Обединява ни любовта към природата и загрижеността към различни екологични проблеми, които бавно но сигурно затягат примката си около света.

Нашите цели?

Да създадем устойчиво във времето пространство за рециклиране, в което да преработваме използвана пластмаса в нови продукти, давайки почасова работа на младежи, провокирайки креативността и предприемаческия им дух. Да информираме обществото за важността на рециклирането и въвеждането на кръгова икономика, чрез екологично образование на младежи и деца, демонстрации и обучения..

Защо го правим?

Обичаме природата и осъзнаваме размерите на най-мащабното глобално замърсяване - това с пластмаса. Тя е прекрасен материал, който е навсякъде около нас и позволява многократно рециклиране.
Смятаме, че най-добрия начин да повлияем на проблемите е като инвестираме силите си в бъдещето чрез работа с младите. Това е нашият скромен принос в борбата със замърсяването.

Как го правим?

Следвайки модела на Precious Plastic, изработваме 4 машини за преработване на пластмаса - шредер, екструдер, шприц и преса.
С тяхна помощ ще преработваме пластмаса, ще правим демонстрации и ще обучаваме младежи.

Виртуална обиколка на работилницата

Play Video